Bantuan PTPTN: Terlupa Kata Laluan

by Adam Roslan on August 26, 2011

Talian Bantuan, Aduan dan Pertanyaan PTPTN

Ramai pemohon pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional yang mengalami masalah dengan akaun mereka mencari bantuan di Internet. Paling kurang mencari jawapan kepada masalah mereka. Semalam, salah seorang pemohon menghantar SMS kepada saya meminta bantuan. Daripada SMS yang diterima, nampaknya seperti terdesak.

Masalah yang saya nampak dalam situasi ini ialah kata laluan yang digunakan adalah silap. Jadi, anda boleh menggunakan kemudahan ‘Terupa Kata Laluan‘ untuk set semula kata laluan anda. Jika masih tercari-cari dimana letaknya pautan tersebut, anda boleh klik di sini untuk set semula kata laluan PTPTN.

Jika masalah ini tidak dapat diselesaikan, anda mempunyai beberapa cara untuk menghubungi PTPTN seperti:

  • Soalan-Soalan Lazim PTPTN (FAQ) [Lancar]
  • Telefon Hotline PTPTN di talian +6.03-2080 4455
  • Borang Aduan dan Maklumbalas PTPTN Online [Lancar]
  • Info Centre PTPTN di Damansara atau KL Sentral

Jika anda mempunyai masalah ketika menerima e-mail daripada PTPTN, pastikan anda menambah [email protected] dan [email protected] di dalam buku alamat emel (Contact List E-mel) dan perlu klik [email protected] dan [email protected] sebagai bukan SPAM.

{ 13 comments… read them below or add one }

neo August 26, 2011 at 4:44 pm

untuk apa kata laluan ni bro adam. dulu aku rasa xder pun pakai kata laluan…isi borang berjela-jela ada la..
Entri terkini neo: 6 Langkah Mudah Untuk Menulis Dengan PantasMy Profile

Reply

Adam Roslan August 26, 2011 at 5:44 pm

Sekarang semua online. Masa saya dulu pun isi borang berjela-jela jugak. Lepas daripada saya yang mula guna online. Bila isi online kena lah ada username dan password ni.

Sekarang semua benda nak dipermudah dengan online. Tapi kalau siapa yang terlepas, memang susah sikit.

Reply

BloggerHowtt August 26, 2011 at 6:23 pm

Betul tu, semua guna online. Then sever down ;p
Entri terkini BloggerHowtt: Samsung Galaxy Tab 10.1My Profile

Reply

Pacifista - X August 27, 2011 at 12:51 am

jangan lupa nak bayar lepas dah dapat pinjaman nanti.hehe… :D
Entri terkini Pacifista – X: Selamat Hari Raya, Semua!My Profile

Reply

titan August 27, 2011 at 1:45 am

senang aje nak reset. Email diorang. Diorang akan balas. Aku sampai dah terhafal password ptptn aku..alhamdulillah, dah nak dekat habis dah ni..
Entri terkini titan: Ramadan 2011 – Evolusi Duit RayaMy Profile

Reply

NAZIM July 27, 2012 at 1:19 pm

boleh gtaw alamat emel dorang ?

Reply

aishah November 12, 2011 at 8:22 pm

salam…sewaktu kali pertama sye memohon ptptn sye menggunakan email lama tpi sekrg sye tk gne lgi email yng telh sye berikn kpd pihk ptptn sewktu pendaftaran.macam mana yerk nak berithu pihk ptptn sye telh gnekn email bru?

Reply

INTAN May 23, 2012 at 9:39 am

saya terlupa kata laluan saya ,jadi saya tak tahu macam mane nak bukak .saya betul betul buntu nak bukak macam mane ni .saya takut nnty saya susah kelak kalau saya tak dapat nak bukak pasword ni . .tolong saya

Reply

NADIA May 26, 2012 at 4:24 pm

saya nak memohon ptptn . tapi terlupa kata laluan . tolong saya

Reply

NADIA May 26, 2012 at 4:25 pm

saya dah klik butang terlupa kata laluan . tapi sistem cakap reset kata laluan tidak berjaya

Reply

puteri September 5, 2012 at 5:47 pm

saya dah lupa kata laluan saya semasa saya menukarnya tadi. jadi boleh tak tolong saya utuk ingatkan kembali?????

Reply

saiful March 10, 2013 at 6:30 pm

masalah sama mcm aishah guna email bru sebab yg lama xingt dah.mcm mana naj bgitau depa. nak reset password xleh

Reply

nurul January 10, 2014 at 3:45 pm

Aku Lupa Kata Laluan .. Macam Mana Boleh Dapatkan Balik Erk ? Dah Macam Cara Dah Buat .

Reply

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3

Previous post:

Next post: