≡ Menu

(Dibayar) Jana Pendapatan dengan Survey iPanel Online

(Dibayar) Jana Pendapatan dengan Survey

Menjawab kajiselidik (survey) merupakan satu cara untuk menjana pendapatan sampingan. Jika di dunia nyata, anda kan dibayar sehingga RM30 sekiranya anda berjaya melengkapkan satu borang kajiselidik. Memandangkan ramai antara kita banyak menghabiskan masa di Internet, jadi saya ingin berkongsi satu cara untuk menjana pendapatan sampingan daripada Internet dengan menjawab kajiselidik.

Program Kajiselidik iPanel Online (klik sini untuk pendaftaran) ini diperkenalkan oleh iPanel Online Market Research Co., Ltd sejak tahun 2004 meluputi negara-negara besar seperti China, Hong Kong, Taiwan, Singapura, Indonesia, Thailand, Malaysia, Australia, New Zealand, Jepun, Korea, Philippines, Vietnam dan lain-lain.

Bagaimana Mendaftar?

Pendaftaran adalah percuma! Selepas anda mendaftar di iPanel Online Malaysia (klik sini untuk pendaftaran), anda cuma perlu melengkapkan maklumat peribadi dan hantarkan untuk disahkan. E-mel pengesahan akan dihantar dan anda layak untuk menjawab setiap kaji selidik yang diberikan kepada anda.


Bagaimana dibayar?

Peserta kaji selidik yang berjaya menjawab kaji selidik akan diberikan mata ganjaran. Mata ganjaran ini diberi berdasarkan tahap kesukaran soalan kaji selidik, antara 300 hingga 700 mata. Mata ganjaran yang terkumpul boleh ditebus dengan wang ringgit, 520 mata untuk RM5.00 hingga 10050 mata untuk RM100.00. Apabila mata ganjaran terkumpul anda cukup untuk ditebus, anda akan di bayar ke dalam akaun Paypal (klik sini untuk maklumat lanjut Paypal dan mendaftar)

Benarkah dibayar?

Ya! Anda akan dibayar melalui Paypal selepas anda membuat permohonan menebus mata ganjaran. Screenshot di bawah adalah jumlah pendapatan saya dengan iPanel Online. Klik sini untuk mendaftar dan mula menjana pendapatan :)

(Dibayar) Jana Pendapatan dengan Survey

Kredit Gambar: Baby Step for Success

15 comments… add one
  • Haru June 1, 2011, 1:09 am

    nice sharing bro..mmg menarik…

  • Sya Isya June 1, 2011, 1:26 am

    dah daftar. tapi agak susah nak dapat survey dia..

    • Adam Roslan June 1, 2011, 1:45 am

      iPanel akan hantar e-mail untuk setiap survey yang ada. Jadi selalu periksa e-mail agar tak terlepas survey terkini.

  • Princess June 1, 2011, 12:54 pm

    tq..insyaallah akan daftar ;)))

  • Apih June 2, 2011, 4:28 pm

    bukan macam advertlets kan? haha

    • syokdownload June 2, 2011, 6:22 pm

      ADvertlets penipu besar…
      dia juga rasis..cuma bayar kat cina2 jer..
      kat melayu ada la dua tiga kerat..buat syarat…

      sebarkan penipu bangang tuh

  • Amancalledamie June 2, 2011, 5:07 pm

    wooo..sangat nice..tpi malas nak try..hehehe..terima kasih kerana mengsharing..mana tau satu hari nak cuba try test..

  • syokdownload June 2, 2011, 6:24 pm

    come from blogger ping

  • titan June 4, 2011, 11:43 pm

    aku dah dapat bayaran dari diorang..tapi lepas tu, memang sakit kepala nak jawab survey diorang..selalu tak lepas..fail aje memanjang..kena pandai jawab survey..baru senang nak buat duit dengan ipanelonline nih..

    • Adam Roslan June 5, 2011, 2:10 am

      Haha. Setuju. Kalau nak senang lepas, better buat pakatan antara ahli untung bincang macam mana nak lepas. Keh keh keh.

  • Ashaary July 20, 2012, 4:43 pm

    THanks for share…

  • ummu khayla jual vitamin September 17, 2015, 9:59 pm

    Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Peluang jana pendapatan di rumah.

    • Adam Roslan September 17, 2015, 10:31 pm

      Menarik, tapi sekarang saya dah delete akaun ni, kadang-kadang survey dia merepek juga.

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3


Next post:

Previous post: