(LIVE) Streaming dan Keputusan Kelayakan Sukan Olimpik London 2012 – Bahrain lawan Malaysia

(LIVE) Keputusan Malaysia lawan Thailand - Kumpulan A Bola Sepak Sukan Sea 2011 Jakarta

Menjelang perlawanan keempat dalam Kelayakan Sukan Olimpik London 12 Peringkat Asia esok, skuad Harimau Muda bertekad untuk menebus kekecewaan selepas tewas 3-2 di tempat sendiri November lalu.

Dengan penyenaraian semula Irfan Fazail, Gary Steven Robbart dan Wan Zaharulnizam Zakaria yang pulih daripada kecederaan sedikit sebanyak membantu jurulatih Ong Kim Swee untuk mencongak strategi untuk memperoleh kemenangan yang pertama.

Continue reading “(LIVE) Streaming dan Keputusan Kelayakan Sukan Olimpik London 2012 – Bahrain lawan Malaysia”

Apa itu Perniagaan Dropshipping?

Dropshipping ialah satu cabang perniagaan konvesional kemudiannya dipopularkan oleh ahli pemasaran Internet sejajar dengan kemajuan proses jual beli di Malaysia. Proses ini melibatkan jual beli biasa tetapi pengurusan bekalan adalah diuruskan pembekal. Penjual langsung tidak menyimpan stok atau menguruskan penghantaran, kecuali menerima duit daripada pembeli.

Pesanan yang diterima akan dimaklumkan kepada pembekal dan pembekal akan menguruskan penghantaran kepada pembeli selepas menerima pembayaran. Ringkasan proses perniagaan dropshipping dapat dilihat dalam grafik dibawah. (kredit Sinar Niaga)

Perniagaan Dropshipping

Continue reading “Apa itu Perniagaan Dropshipping?”

Antara Kandungan dan Iklan

Antara Kandungan dan Iklan
Antara Kandungan dan Iklan - Gambar hiasan

Saja gua letak kandungan dulu, sebab kandungan datang dulu kemudian baru iklan datang. Kalau iklan datang dulu, terbaliklah sudah. Salah tujuan tu. Suka untuk saya kongsikan sebaris kenyataan daripada seorang rakan di grup perbincangan Internet tempatan, katanya “Jika berhajat mendapat wang daripada pendapatan iklan di blog bahasa Melayu, anda patut menulis blog yang merapu2 – cerita artis, cerita hantu, cerita2 dan gambar2 yang mengarut2 + pelik, – kalau artikel ‘cerdik’, jgn harap.”

Dari aspek pemasaran Internet, pengiklan akan lebih suka kepada laman blog yang targeted atau mempunyai niche seperti kesihatan, kekeluargaan atau percintaan kerana mempunyai pengunjung yang targeted iaitu pengguna yang mencari maklumat tentang kesihatan dan secara langsung akan menjadi pembeli kepada produk yang diiklankan. Pengunjung akan terus convert kepada pembeli.

Continue reading “Antara Kandungan dan Iklan”

KH Kopi 0134257121

Umur masih muda tapi dah kena kencing manis. Perjuangan untuk agama Allah masih jauh belum kesampaian. Ikhtiar telah diambil tetapi kencing tetap tak nak meninggalkan kemanisannya. Satu hari pergi ke Masjid Sri Petaling, hati minat pada satu produk yang nampaknya simple tapi hati macam terpanggil untuk beli.

Apabila diminum badan berpeluh dan segar. Beberapa minggu habis satu botol. Oleh kerana dapat rasakan bagusnya produk tu, dicari2 di internet mungkin ada dijual secara online. Alhamdulillah memang ada, terus beli dalam jumlah yang sederhana untuk dapat harga diskaun.

Botol baru mula dibuka, nasihat dan petunjuk 100% diamalkan. Petua amalkan produk ni mudahnya iaitu “jangan berpantang makan minum, terus amalkan produk”, petuanya memang kena dengan selera diri yang suka makan makanan yang sedap2.

Continue reading “KH Kopi 0134257121”

Ezani Juara Masterchef Malaysia

20120108-174828.jpg
Terkini: sah Ezani juara Master Chef Malaysia Pertama!

Bagi pengikut siri realiti TV Masterchef Malaysia, malam ini merupakan malam penentu dimana Santapan Penamat akan disiarkan di Astro Ria jam 9 malam. Dua peserta, Ezani dan Wahidan bakal bersaing merebut gelaran Masterchef Malaysia.

Continue reading “Ezani Juara Masterchef Malaysia”