≡ Menu

3 Langkah Buang Nombor Telefon daripada Facebook

Facebook memperkenalkan Facebook Contacts yang bertujuan menghimpunkan senarai rakan daripada buku telefon bimbit anda. Fungsi ini juga membantu anda untuk mendapatkan senarai cadangan rakan yang mungkin anda kenali. Walaubagaimanapun, fungsi ini didakwa menceroboh privasi pengguna dan ramai pengguna Facebook yang tidak senang dengan fungsi ini.

3 Langkah Buang Nombor Telefon daripada Facebook

Bagi membuang atau tidak berkongsi nombor telefon anda dengan rakan-rakan di Facebook, ikuti tiga langkah mudah untuk membuang senarai nombor telefon anda daripada Facebook Contacts.

  1. Set ‘Sync Off’ aplikasi mobile Facebook di telefon pintar anda.
  2. Klik Account > Contacts atau klik sini.
  3. Klik Remove dan selesai. Kini anda tidak lagi berkongsi senarai nombor telefon di Facebook.

Other articles you might like;

9 comments… add one
  • Gubier August 10, 2011, 2:38 pm

    Dam, knapa ada juga no. yg tdk dkenali dlm contact tuh?

    • Adam Roslan August 11, 2011, 2:47 am

      Sebab kita berkongsi satu buku telefon dengan kawan-kawan kita. Jadi dia pun import, kita import dan bergabung.

  • Azhar August 10, 2011, 4:19 pm

    tapi macam mana nk sync off dari BB?

  • Pacifista - X August 10, 2011, 5:14 pm

    dah lama dah aku buang.menyusahkan.kalau twitter memang tak buang la.sayang.hehe…
    Entri terkini Pacifista – X: Cabaran DiteruskanMy Profile

  • nadzirah zaakriah August 10, 2011, 11:00 pm

    ala, telefon x pintar macam mane ??
    Entri terkini nadzirah zaakriah: WORDLESS WEDNESDAY #3My Profile

  • fauz33 August 11, 2011, 6:22 am

    tq for tutorial

  • din je August 11, 2011, 6:52 am

    byk no2 awek ni

  • Anak Perak August 11, 2011, 10:48 am

    Rumors claiming that your phone contacts are visible to everyone on Facebook are false. Our Contacts list, formerly called Phonebook, has existed for a long time. The phone numbers listed there were either added by your friends themselves and made visible to you, or you have previously synced your phone contacts with Facebook. Just like on your phone, only you can see these numbers

  • wazy August 12, 2011, 12:23 pm

    berguna info ni
    terima kasih bro
    Entri terkini wazy: BENGKEL / LATIHAN PERSEDIAAN PEPERIKSAAN SURUHANJAYA TENAGA (ST)My Profile

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3


Next post:

Previous post: