Buat Duit dengan Says.my

Kempen SAYS.my

Saya tak boleh bercakap banyak mengenai kempen yang disediakan oleh SAYS.my ini kerana takut menjejaskan status Glitterati yang Nuffnang berikan kepada saya. Jika anda betul betul berminat untuk mengetahui bagaimana SAYS.my boleh memberikan anda pendapatan sampingan, klik gambar di atas untuk pendaftaran dan mula berkongsi setiap kempen yang dianjurkan. Setiap klik daripada promosi anda akan dibayar RM0.20!

Hari ini juga merupakan hari ketiga SAYS.my menyambut ulang tahun mereka, dimana mereka menawarkan banyak hadiah hadiah menarik seperti Apple Macbook Air, Apple iPhone 4, Apple iPad 2, Samsung Plasma TV, Lomokit, Tiket AirAsia ke Korea Selatan, voucher IKEA dan tiker Justin Bieber. Klik disini untuk maklumat lanjut mengenai ulangtahun ini.

Continue reading “Buat Duit dengan Says.my”

RM420 daripada Google Inc.

Google AdSense

Pelaburan kira-kira dua bulan lepas menemui hasil dan hari ini merupakan hari menuai hasil. Setelah beberapa teknik dipelajari, teknik ini merupakan teknik paling ho-liau yang pernah saya gunakan. Saya berminat untuk berkongsi tentang teknik ini jika ada pembaca yang berminat kerana teknik ini agak ‘rahsia’ dan saya boleh dedahkan kepada yang berminat sahaja :)

Bila duit berjaya di cash-in di bank menggunakan Western Union, timbul bermacam-macam perkara di dalam pemikiran. Wishlist yang dicipta pada awal-awal semester dulu mula disenaraikan mengikut kepentingan, cuba-cuba untuk menunaikan hasrat dihati.

Continue reading “RM420 daripada Google Inc.”

Pendapatan daripada Internet

Paling terharu, 100% duit pembelian motor ini, adalah duit melalui pendapatan internet yang Khai terima dan kumpul selama ini (plus RM650 duit insurans motor lama). Alhamdulillah dan motor ini di bawah nama Khai sendiri.

~ Khai

Ya! Quote tersebut dipetik daripada tulisan Khai di entri beliau bertajuk Awek baruku adalah 125ZR yang baru mungkin membuatkan anda tertanya-tanya bagaimana Khai boleh membeli sebuah motorsikal 125ZR daripada pendapatan Internet? Pernah Adam bercerita di Buat Duit daripada Internet tentang bagaimana untuk mencari pendapatan sampingan daripada Internet. Selain itu banyak lagi cara-cara yang tidak dimasukkan ke dalam posting tersebut yang boleh diperolehi secara meluas di Internet.

Ingin juga Adam kongsikan di sini tentang Pendapatan Adam di Internet. Bukan untuk menunjuk-nunjuk tapi sekadar berkongsi pengalaman. Walaupun tidaklah sehebat penulis-penulis blog yang lain tapi Adam berbangga kerana dapat menjana pendapatan sampingan daripada Internet. Cara yang paling mudah untuk menjana wang daripada Internet ialah dengan meletakkan iklan di laman web. Dengan cara ini, Adam telah berjaya memperoleh dua kali cek bernilai USD100++ daripada Google AdSense dan 2 kali cek bernilai RM57 dan RM143 daripada Nuffnang. Anda boleh melakukan kajian terhadap blog yang lebih tinggi trafiknya dan berapakah jumlah pendapatan mereka melalui iklan?

Selain daripada itu, Adam juga menjalankan perniagaan Internet dengan menyediakan perkhidmatan membangunkan laman web. Alhamdulillah, dapat juga Adam membeli apa yang Adam idamkan tanpa meminta daripada orang lain. Itu adalah satu kepuasan. Jika anda tanyakan kepada Khai dengan mengaitkan statement di atas, sudah pasti beliau akan menjawab, “Kepuasan adalah membeli idaman menggunakan wang sendiri”. =)

Anda boleh mengunjungi blog Internet Marketers seperti SaifulSham untuk mendapatkan pelbagai tips dan e-book panduan percuma untuk memulakan langkah kanan dalam menjana wang daripada Internet.

Buat Duit daripada Internet

Petang tadi, dapat satu soalan daripada Jeff tentang bagaimana nak dapatkan duit daripada internet. Daripada pemahanan seorang Adam Roeslani, Internet cumalah sebagai medium untuk mendapatkan wang dan dengan kata lain Internet boleh memberikan wang melalui usaha yang kita lakukan di Internet.

Usaha mencari wang di Internet sudah menjadi satu kegilaan pada masa kini — banyak buku-buku yang dijual untuk memulakan perniagaan Internet atau menjana pendapatan daripada Internet ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Setelah menjalankan kajian di Google, sebenarnya banyak cara untuk membuat duit di Internet tetapi lebih banyak menumpukan satu kaedah untuk membuat wang. Menggunakan keyword “cara buat duit di internet” telah membawa anda 224,000 keputusan carian di Internet. Jadi, di sini saya simpulkan beberapa cara untuk membuat di Internet hasil daripada carian saya.
Continue reading “Buat Duit daripada Internet”

Internet Earnings

Assalamualaikum. Kesempatan ini diambil untuk membuat quick posting kerana banyak perkara menarik telah berlaku sepanjang beberapa minggu lepas. Hari ini secara rasminya telah bermula cuti semester kepada semua pelajar UiTM Melaka walaupun masih ada yang bertungkus lumus untuk paper terakhir mereka.

Internet Earning

Dah lama tak bercakap mengenai Internet Earning ya. Selepas berjaya cash-out earning daripada Nuffnang pada bulan lepas sebanyak RM55 +/- yang juga merupakan cash out pertama daripada Nuffnang. Sedar tak sedar, beberapa laman web yang menjalankan pengiklanan dengan Nuffnang telah memberi aku sekali lagi jumlah yang sama untuk bulan ini. Walaupun nilai yang tidak sebesar mana, namun wang yang berjaya diperoleh untuk kali kedua ini lebih cepat dicapai berbanding kali pertama dahulu.

Selain Nuffnang, AdSense juga telah menampakkan peningkatan walaupun masih lagi di bawah tahap. Tidaklah meletak setinggi harapan untuk mendapat beribu-ribu dolar daripada AdSense, namun beberapa strategi yang diserapkan telah mula menampakkan hasilnya. Nampaknya banyak lagi yang perlu dipelajari tentang ilmu AdSense daripada guru atau taiko yang telah berjaya menghasilkan ribuan dolar daripada program pengiklanan ini.

Selain pengiklanan, program affiliate juga telah mula menampakkan hasil walaupun baru sahaja bermula berkenalan dengan program affiliate ini. Cerita di atas adalah luahan hati seorang penulis blog yang menjadikan program pengiklanan di internet sebagai pendapat sampingan dan tidak melakukan pekerjaan ini secara serius. Kalau ada tips yang menarik, InsyaAllah bolehlah saya kongsikan di sini nanti.

Continue reading “Internet Earnings”

Nuffnang Earnings Update!

Aku online! Bagaimana online? Dengan menggunakan perkhidmatan Celcom Mobile Broadband aku telah berjaya mengonlinekan diri aku di dalam bilik di dalam sebuah hutan yang terpencil di Lendu dalam daerah Alor Gajah, Melaka! Walaupun baru beberapa hari menggunakan servis ini, aku dah sangat-sangat berpuas hati. Dengan kelajuan sekitar 384kbps dan download rate mencecah 34kbps, aku sangat berpuas hati!

Dipagi hari yang hening ini, aku mendapat mesej daripada class rep aku yang menyatakan bahawa harini tidak ada kelas, so aku dapat melanjutkan waktu tidur aku sehingga 11 pagi. Akhirnya dapat cover jugak waktu tidur sebab sejak belakangan ni asyik tidur lewat, sekitar 3-4 pagi.

Dengan adanya kemudahan internet di dalam bilik, Insya-Allah segala kerja/assignment akan berjaya disiapkan pada waktu yang sepatutnya dan membolehkan warga bilik P2203 ini berhubung dengan dunia luar dan membolehkan aku untuk kerap update blog ni.

Berhubung dengan tajuk post pada kali ini, sebentar tadi aku tergerak hati untuk memeriksa akaun nuffnang aku, dan keputusannya;

Earning: RM57.45

Tanpa berlengah lagi, aku terus aja “Cash Out” pendapatan daripada Nuffnang Ads ni. Dan aku masih lagi menanti AdSense mencecah nilai USD100 untuk dicashout buat kali ke-2. Itu saja untuk kali ini, semoga kita ketemu di lain lembaran.