Cara Buat Duit di Internet Dengan Menjual

menjual di internet

Salam. Masa solat Jumaat di Masjid Kinrara harini, terjumpa Boli senior di UiTM Melaka dulu. Masa tengah makan, dia tanya satu soalan cepumas. Macam mana untuk buat duit di Internet?

Jadi aku cadangkan dia mula menjual di Internet. Menjual pun ada cabangnya, jual produk sendiri atau jual produk orang lain yang dapat sambutan. Cara kedua paling mudah sebab kita dah ada produk dan cuma plan untuk menjual. Kalau cara pertama tu, kena mula dari kosong sebab nak buat research, cari resepi untuk produk dan sebagainya.

Bila nak menjual produk orang, banyak faktor juga yang perlu diambil kira contohnya hubungan dengan pemilik produk, demand kepada produk dan apa pemilik produk boleh sediakan untuk bantu kita berniaga.

Continue reading “Cara Buat Duit di Internet Dengan Menjual”